Van der Linden zelf staat er wel fris en blakend enthousiast bij in haar lichtgrijze pak en kuif. Voor het decor met een grote letter M in lichtjes roept ze die ene zin om haar show te openen, waar vast lang over vergaderd is: ‘Dit is M!’ De presentatrice vertelt dat ze inspiratie op heeft gedaan bij Amerikaanse talkshowhosts zoals Jimmy Fallon en Seth Meyers. Dat merk je door haar keuze de leider van haar huisband, Thijs Boontjes, als een soort sidekick te gebruiken gedurende de uitzending. Doet Stephen Colbert van de Amerikaanse Late Night Show ook, bijvoorbeeld.

De struikelmomenten – een grap over Ivanka Trump die dood slaat, de verkeerder Kiki aankondigen (Bertens, tennisprof, in plaats van Schippers, cabaretier) – vergeef je de kersverse gastvrouw. Wat soms wat stoort is de krampachtige houding van Van der Linden tegenover haar gasten. Bij het gezellig nakeuvelen over Boer Zoekt Vrouw – het is een kleine stap van Moltalk naar Boertalk – houdt de gastvrouw strak de regie, waardoor de drie aangerukte cabaretiers weinig ruimte krijgen voor grappen en leuke observaties.

Een beetje humorloos is het stukje met de Nederlandse man met de kippenhoed. Die kreeg zijn fifteen minutes of fame door zaterdag tijdens het songfestival op internationale tv te kakelen als een kip. Van der Linden benadrukt meerdere keren dat de man ‘het hele land te schande had gemaakt’ met zijn gekakel. Gelukkig lijkt de man zelf het allemaal wel grappig te hebben gevonden. ‘Ja boeien’, zegt hij. Nou precies.

De show komt qua humor pas een beetje los door Arie Boomsma. Die is de beroerdste niet en klimt zelfs even op de talkshowtafel voor een setje opdrukken. Die tafel wiebelt vervaarlijk, en even vrees je dat het zo’n dramatische eerste uitzending wordt waarbij gelijk het hele decor in elkaar klapt. Gelukkig houdt de tafel stand. Je ziet voor je dat een van de producers achter de schermen bibberend van opluchting op een stoel neerzijgt. ‘Morgen meer!’, roept Van der Linden aan het einde opgelucht. Hopelijk met dezelfde energie, wat minder geforceerde grappen en wat meer inhoud.