‘Microblading is huge’, zegt Priscilla van Nieuwkerk, eigenaresse van By Cil beautysalon in Hoofddorp. ‘Ik heb een wachtlijst voor de behandeling tot en met juli.’ Van Nieuwkerk biedt de behandeling sinds anderhalf jaar aan in haar eigen salon. Dat wilde ze per se, want ze is erg enthousiast over het natuurlijke effect van de techniek. ‘Hiervoor namen mensen permanente make-up. Dat zet je dieper in de huid, waardoor je littekenweefsel krijgt.’ Volgens Van Nieuwkerk is microblading veel oppervlakkiger en daarom minder heftig. ‘De lijnen die je zet zijn ook veel natuurlijker. Veel dunner, en je kan bochtjes maken.’

Op Instagram is te zien dat het verschil enorm kan zijn: dunne of lichte strookjes haar boven de ogen worden getransformeerd tot dikke, perfect gemanicuurde wenkbrauwen. Precies zoals trendsetters Kylie Jenner, Kim Kardashian, en Cara Delevingne het voorschrijven.

Voorbeeld van een microblading behandeling Bron: www.youtube.com

‘Soms komt er weleens iemand binnen die vraagt om wenkbrauwen zoals Cara Delevingne [een Brits supermodel met dikke wenkbrauwen als handelsmerk, red.]’, zegt Van Nieuwkerk. ‘Maar zo werkt het niet. De vorm van je wenkbrauw moet helemaal afgestemd worden op de verhoudingen in je gezicht.’ Maar de volle, dikke wenkbrauw, als een donkere penseelstreek, heeft duidelijk de voorkeur. Geen timide boogjes. Beautybewuste vrouwen (soms mannen) willen volle, opvallende exemplaren. En daar willen ze blijkbaar best wat pijn voor lijden.

‘Het doet zeker zeer’, zegt Van Nieuwkerk. ‘Dat krijg je als je onverdoofd in iemands huid snijdt.’ Het moet wel, want door een verdovingsmiddel kan de kleur van het pigment beïnvloed worden. In video’s van microblading-behandelingen ziet het er inderdaad behoorlijk onprettig uit, dat mes tussen die wenkbrauwharen. Na de behandeling duurt het maximaal een week totdat je wenkbrauwen helemaal genezen, maar dan zie je het effect zoals het bedoeld is: vollere, dikkere wenkbrauwen. Net als Cara.